Bel Lastiği Nasıl Dikilir?

Herkese Merhaba

Daha önce neler yapıyorum yayınında ali babanın çiftliği adı altında bir küçük parçasını paylaşmıştım. Bitirdim ama ne olduğu sonraki yayında :) Bugün sizlere bel lastiği nasıl dikilir dilimin döndüğünce anlatmaya çalışacağım. Benim gibi acemilere yardımcı olur umarım :)

1.İhtiyacınız olan enli bir lastik ve ona göre kesilmiş bir bel bandı. Lastiğin uzunluğu için pek çok yerde bel ölçünüzden 15cm kısa kesin yazılmış fakat bana çok sıkı geldi, o yüzden lastik uzunluğunu kendime göre ayarladım :) Benim lastiğimin eni 2cm di. Bel bandı içinse 1.5cmlik dikiş payları ile toplamda 7cm ende, 96cm uzunluğunda( bu ölçüyü dikeceğiniz pantolon/pijama vs.nin bel ölçüsüne göre ayarlayınız) bir şerit kestim. 
2. Bu şeridi ikiye katlayıp ütüleyin. Sonra arasına lastiği koyup dikiş paylarını da ütü ile belirginleştirin. Dikerken büyük kolaylık sağlayacak bu izler bize.
3. Katlı şeridi açıp dikeceğiniz pantolon/pijama vs. bel kısmına çepeçevre iğneleyin.
4-5. Gördüğünüz gibi dikiş payları kaldı. Bunun için o kısımdaki iğneleri çıkartıp açın ve dikiş paylarını dikkatlice dikin. 


6.Diktikten sonra ki hali bu şekilde oluyor. 
7. Ütüyle oluşturduğunuz izlerden dikin, ama lastiği geçirmek için açıklık bırakmayı unutmayın.
8-9. Büyük bir çatal iğne yardımı ile lastiği bel bandının içine yerleştirin. Bu arada diğer ucu iğneyle tutturmayı da ihmal etmeyin, bir yandan çekerken o da arkadan gelmesin :)
10.  Lastiğin iki ucunu zigzag dikişle bir kaç kez dikin.
11. Lastiğin bel bandının içinde dönmesini engellemek için üzerinden yine geniş ayarlı zigzag dikiş çekin. İçeride kalan dikiş paylarına da sürfile yapın. 


Ve işlem tamamlandı :)
Umarım bir parça da olsa yardımcı olur yazım size :)
Sevgiler

Yorumlar

  1. bende aynı kumaştan bir pijama takımı yayınlayacaktım elimi çabuk tutayım bari :) Bel bandında ütüleyerek iz yapma fikri çok iyi deneyeyim mutlaka :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Senin pijama takimini merak ettim dogrusu eminim cok guzel olmustur :) utu zaten terzinin dikis makinesinden sonra en iyi yardimcisi :)

      Sil
    2. ne demişler "terzinin yaptığı kötü, işi gösteren ütü" :)

      Sil
  2. ellerinize sağlık
    takipteyim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, mutlaka uğrayacağım
      sevgiler

      Sil
  3. bişey sorcam hanımlar tülden etek dikerken tülü bel lastigine nası gerdirerek dikebilirim giuerken esnesin isdiyorum lutfen bana yardımcı olun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba; öncelikle geç yanıtladığım için üzgünüm. tütü için bel ölçüsüne uygun kesilen bir lastiğe, tülden uzun şeritler halinde kesilmiş tülleri düğümleyerek kabarık bir tütü yapabilirsiniz, tülü dikmekten daha pratik olacaktır.
      sevgiler

      Sil

Yorum Gönder

İsimsiz, eleştiriyi aşan,hakaret içerikli yorumları yayınlamıyorum.
Teşekkürler.

Popüler Yayınlar