Chanel Ceket

Herkese Merhaba 
Uzun zamandır dikmeyi planladığım ceketi sonunda dikebildim, hatta giydim bile. Ünlü Fransız tasarımcı Coco Chanel'den ismini alan ceket modeli yeni başlayanlara tavsiye edebileceğim basit bir model - duyan da beni 40 yıllık terzi sanar :) Buklet kumaş kalın bir yapıda olduğu için zor bir kumaş, belki de Coco bu ceketi tasarlarken kenarlarda biriken dikiş paylarının oluşturduğu şişkinliği bastırmak için uydurdu bu püsküllü bordürleri. Filmini izlediğim ve hakkında okuduğum kadarıyla dönemin modasına kafa tutan, kendi bildiğini okuyan bir kadındı Coco. Dönemin süslü şatafatlı giysilerini beğenmeyip kendi tasarımlarını oluşturmaya başlamış. O yüzden tasarımları daha sade daha erkeksi. Özetle severim Coco'yu, filmini de şiddetle tavsiye ederim. 

Neyse gelelim benim Chanel cekete. Model Burda 2012/03 sayısından 109 numaralı model. Bu modeli dikmeden önce aynısını farklı bir kumaşla diktim, yakında onu da paylaşırım. O sebeple bu biraz ezbere dikildi. İlk kez vatka kullandım. Kumaş da zorladı beni biraz, iyi ki önceden farklı bir kumaşla daha çalıştım bu modeli. Kalıbı kumaşa çizemedim, o yüzden de bol teyelle kalıbı kumaşa aktardım. Yakaya tamamen bordür yapmadım, yapamadım. Çünkü önce yakaya sonra da ön parçalara dikmem gerekiyordu. Böyle de fena olmadı. Neyse, lafı fazla uzattım, fotoğraflara geçiyorum. 

Herkesin Cumhuriyet Bayramını kutlarım.

Sevgiler






Yorumlar

  1. Çok şık olmuş, elinize sağlık...

    YanıtlaSil
  2. Gayet güzel duruyor. Ellerine sağlık canım :)

    YanıtlaSil
  3. ellerine sağlık ki:)


    begumyagci.blogspot.com

    YanıtlaSil
  4. buklet kumaşı hiç dikmedim ama hep çok zor olduğunu söylüyorlar ellerine sağlık çok şık olmuş güle güle kullan. püskül bordür buluşuna getirdiğin yoruma bayıldım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet buklet kumaş biraz zor, fazla saçaklanıyor. Eğer yeni temizlik yaptıysanız hiç tavsiye etmem heryer ip parçacıkları içinde kalıyor. Çok teşekkür ederim :)

      Sil
  5. çook güzel olmuş cnm ellerine sağlık gerçekten çok beğendim, evladiyelik bir cekettir chanel ceket:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çook teşekkür ederim,haklısınız gerçekten evladiyelik ama bir de ceket heryere takılmasa :(

      Sil
  6. harika görünüyor.ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  7. ellerinize sağlık çok güzel görünüyor...güle güle giyin:)

    YanıtlaSil
  8. büyükbeden chanel ceket kalıplarını bulamıyorum acil yardımınıza ihtiyacım var

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

İsimsiz, eleştiriyi aşan,hakaret içerikli yorumları yayınlamıyorum.
Teşekkürler.

Popüler Yayınlar