Kumaş kumaş kumaş

İndirimde ki bir kumaş mağazasından ganimetlerim :) Sanırım üretim fazlasıymış ve o yüzden hepsini gayet makul fiyatlara satıyorlardı. Bu fırsat kaçmaz deyip soluğu orada aldım :)

İlk kumaşım koyu haki renkte. Bu rengi bile buluncaya kadar göbeğim çatladı desem yeridir, nedense rengi bir türlü net çıkmadı. Sert ve dik duran bir yapısı var, yakasız ( yakalarla olan maceralarım malumunuz :) ) ceket olmaya aday :)


Bu kumaşım yünlü, çok severek aldım, biraz uzun trençkot tarzı bir şey ( o nasıl bir şeyse ben bile anlamadım ne dediğimi ) düşünüyorum bu kumaş için. Acemi de olsam ceketlerden vazgeçemiyorum :)


Bu kumaşa ben "film çeviren karıncalar" ismini taktım, çünkü uzaktan bakıldığında tıpkı öyle gözüküyor :) Bu kumaş için çok hain planlarım var :) Gerçekleştirmek içinse dikiş makineme kavuşmayı beklemem gerekiyor :/ Kumaşların tersini-düzünü anlamakta güçlük çekiyorum, acaba bu konuda pratik bir yöntemi olan var mı?


Yorumlar

  1. çok güzel seçimler.favorim 1. ve 2. kumaş.merakla bekliyorum dikeceklerini.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, en müsait zamanda harekete geçiyorum :)

      Sil
  2. Kumaşların kenar kısımlarında çok minik delikler olur .delikler içine batıksa ters tarafıdır. Hafif ele dokunan tarafı düz tarafıdır.selamlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aa anladım, o delikli yerlerin pürüzlü kısmı kumaşın düzü oluyor. Çok teşekkürler yardımınız için :)

      Sil
  3. evet ya o konuda bende zorlanıyorum..inşaallah bilen birileri çıkar..güle güle dik hepsini tabi makinana kavuştuktan sonra..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kumaşın kenarındaki deliklerden anlıyormuşuz, deliklerin çıkış yönü yani hafif pürüzlü olan tarafın kumaşın düzü oluyormuş :)

      Sil
  4. hımmm ganımetler cok hoşş..bakalım ne cıcıler cıkacak bu ganımetlerden:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim :) planlarımı gerçekleştirmeme biraz zaman var :/

      Sil
  5. kumaşın kenarından anlarsınız kumaş kenarında delikler vardır deliklerin düz duran yeri tersidir yani elinize bir kağıt alın ve ortadan kalemle delin kağıdı deldiniz nokta terstir diğer tarafı da kumaşta düşünürsen düzdür.

    YanıtlaSil
  6. bazen aynı problemi bende yaşıyorum ya iyi oldu ögrendiğim bunu mavi kumaşa bayıldım çok güzel bir ceket olabilirdi onunla bende bekliorum bakalım merakla ne olcak :) kolay gelsin canım ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende ceket olarak planladım ama ayrıntıları nasıl olsun karar veremedim :)teşekkür ederim :)

      Sil
  7. ben kadıköyde bir pazara gidiyorum ve 1 tlye kumaş alıyorum. bugün gene doldurdum torbaları. ;) tavsiye ederim.

    ayrıca sevgili terzi mankeni, seni blogumda "mim"ledim, gelmeni bekliyorum. ;)

    http://muguettt.blogspot.com/2013/02/liebster-blog-award.html

    YanıtlaSil
  8. merakla bekliyorum çıkan sonuçları.size kolay gelsin:)takipteyim.banada beklerim:)

    YanıtlaSil
  9. Ay bende bu duruma uyuzum. Dikis kursuna gidiyorum halen anlamam. Sadece kadifeler ve satenleri kolay anliyorum. Kadifelderde duzu uzun uzun iplikler oluyu. Satendede mat yuzu ters parlak yuzu duzu oluyor. Kolay gelsin. Simdiden ellerinize sağlık

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

İsimsiz, eleştiriyi aşan,hakaret içerikli yorumları yayınlamıyorum.
Teşekkürler.

Popüler Yayınlar