Dikilemeyen ceket operasyonu tamamladı !

Merhabalar :) Sınavlarım çok şükür bugün itibariyle bitti :) 
Daha önce burada dikemediğimden bahsettiğim ceketimi terziye vermiştim. Başta dikiş-dersi olmak üzere pek çok kişi yorumlarıyla yardımcı olmaya çalıştılar  ama ne yazık ki dikiş makinem artık burada değil, bir süre dikişten uzak kalacağım. Neyse ceket türlü badireler atlattıktan sonra şekle şemale girdi :) Türkiye'deyken 2-3 terzi gezdim kimi "vaktim yok" dedi, kimi "ben hiç Burda kalıplarıyla çalışmadım" ( ne farkı varsa Burda kalıplarının) dedi, kimi de "ben hiç ceket dikmedim" (terziye götürdüğümden emindim halbuki) dedi. Aylarca poşet içinde gezip, son durak Kıbrıs'a geldi ceket. Bende burada bildiğim bir terziye götürdüm ceketi, tamam hallederiz ama vatka ve düğme al sen buna dedi. Büyük güçlüklerle vatka bulup aldım, üstüne 8 tane de düğme aldım :D 2 büyük önde, 3er de küçük kollara diye, malzemelerle ceketi terziye teslim ettim, 2 gün sonra gel al dedi bey amcamız, 2 gün sonra gittim hazır değilmiş, bir 2 gün daha bekledikten sonra yine terzi yoluna düştüm. Sağolsun ceket tamam, iyi güzel hoş da düğmeler yok ortada, düğmeler kaybolmuş. Bu sefer kızıp tek düğme aldım, en büyüğünden, hemen diktim öne. Velhasıl cehalet çok zor iş azizim :)
Bu arada kalıp elbette ki Burda'dan, 2009/03 sayısı 110-111 numaralı modellerden.











Yorumlar

  1. operasyon tamamlanmış,çok ta güzel olmuş canım ellerine sağlık :))

    YanıtlaSil
  2. gule gule kullan canım...kendı ısını kendın yapamayınca zor bu işler..:))) bu arada bende geldım bugun kıbrısa ..ayyy ne guzelmiş havalar..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle öyle, kış bir türlü gelemedi :) bir de şu grevler olmasaydı :/

      Sil
    2. evet yaaa...berbat bır durum ortalık leşş olmuş resmen...

      Sil
  3. Çok sevindim bitmesine ve giyilecek bir şey olmasına:) İnanır mısın, ben de geçen hafta reglan vatka aradım, bulamadım. Normal vatka aldım fazla fazla, kendim kesip birleştirerek reglan yapmaya çalışacağım artık. İyi de biz nereden malzeme bulabiliriz ki?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim :) açıkçası Kıbrıs'ta malzeme bulmak gerçekten çok zor, vatka ararken çok çile çektim :p nereden baksanız 60lı 70li yılların koca koca vatkaları var, hatta gittiğim bir hobicide satıcı bana erkek vatkası satmaya çalıştı :) dikiş bir şey değil, sorun malzeme bulmak :/

      Sil
  4. Hahaha :) Ay ne badireler atlatmış hakikaten de bu cekeeeeeeettt :) Valla süper birşey çıkmış ortaya. Demekki dertler insanı olgunlaştırır derlerya bu badireler de ceketi güzelleştirmiş :) Şimdi ne güzel geliyorduz gözünüze yada baktıkça o günlerimi hatırlatır bilemedim ama güle güle kullanın :) Rengi çok güzelmiş ben çok beğendim açıkçası :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, badireler ceketi güzelleştirdi, beni de bolca tecrübe sahibi yaptı, mesela yürümeden koşmaya çalışmamak lazımmış :D

      Sil
  5. tek düğmeli daha güzel, düğmeler ceketin önüne geçmemiş.böylesi isabet olmuş bence:)
    harika , romantik spor bir ceket, güzel günlerde giy:))

    YanıtlaSil
  6. ellerinize sağlık hazırdan hiç bir farkı yok :)

    YanıtlaSil
  7. çok şık görünüyor. ama bir de üzerinde görseydik ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Giymek için havaların biraz serinlemesini bekliyorum, malum Kıbrıs'a hala kış gelemedi :)

      Sil
  8. Cok sIK olmus elleriniza saglik iyi gunlerde giymeniz dilegiyle.. GEcen sene, cok meshur bir yerden aldigim ceketin altini ustune getirmistim. Ceket ustume tam oturuyor dikisleri harika duruyordu ama altini ustune getirince icime o kadar sinmedi.. Her neyse, benim icin okul gorevi yapiyor. Takildigim yerde onu tekrar tekrar inceliyorum. Vatkalar disarida bulabilecegimiz iki uc cm liklerden degilde daha uygun ebatta ve kendileri yapmislardi.. Daha once de belirttigim gibi yapamadigim herseyi youtube da arastiriyorum. http://www.youtube.com/watch?v=PfQYq3UyHrA iste buna bakabilirsiniz fikir olur belki sizin icin.. Kolay gelsin..
    ozlem

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, yardım ve ilginiz için :)

      Sil
  9. Bence herşeyiyle çok güzel :)

    YanıtlaSil
  10. Ceket çok güzel olmuş bitmesine sevindim, badireli oluyor bazı işler ama olsun sonuç önemli:) sonuç güzel olmuş ama şunu özellikle belirteyim çok güzel bir kumaş seçmişsiniz tam ceketlik. Rengini ve stilini çok beğendim:). İyi günlerde giyin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dikiş konusunda bilgili olunca badire pek yaşanmıyor, ama benim gibi acemiyseniz ve boyunuzdan büyük işlere kalkıştıysanız, durum içinden çıkılmaz bir hal alıyor :)

      Sil
  11. Cok guzel. cok begindem. ve cok kalitelli diktiniz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, hoşgeldiniz bloguma :)

      Sil

Yorum Gönder

İsimsiz, eleştiriyi aşan,hakaret içerikli yorumları yayınlamıyorum.
Teşekkürler.

Popüler Yayınlar