Çizgilerin gücü adına part 1 : dikilemeyen ceket operasyonu

Merhabalar :) Bugün sizlerle uzun zamandır uğraşıp da bitiremediğim ceketimi paylaşacağım. Evet evet, boyuma posuma bakmadan yine ceket dikmeye kalktım :) Model elbette ki Burda'dan, mart 2009 110-111 numaralı modellerden. Kalıp olarak çok beğendim, kuplar falan her şey güzel ama gel gör ki yakayı bir türlü dikemedim. Ya yakada bir sorun var ya da ceketin yaka kısmında yaptım yanlışlık. Yani yaka, ceketin yaka kısmına küçük geldi, muhtemelen çok basit bir püf noktası vardır ama cehalet zor iş :) :) Buyurun fotoğraflar :) İlk fotoğrafta görebiliyorsunuz zaten sol tarafta ceketin yaka kısmı normal dururken sağ tarafta büzüşmeler oldu, bu arada yaka teyelli, düzgün olmayınca teyelleyip bıraktım öylece :)



Yorumlar

  1. Ayyy çok üzüldüm.. Ben hiç burda kalıbı kullanmadım kendim çıkarıyorum kalıplarımı ama böyle olunca insanın yapasıda gelmiyor daha. Hevesiniz kaçmasın ufacık bir hata vardır bir taraf düzgünken diğer yaka büzüştüyse ufacık birşeydir herhalde... Bence düzeltin yılmayın :) Kolay gelsin...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldiniz bloguma :) şu an için uğraşmak pek içimden gelmiyor, iştaha geldiğimde düzeltip tekrar denerim :)

      Sil
  2. Burda kalıplarında 15-16 senedir çalışırım, kesinlikle bir hataya rastlamadım. Bu sözü çok duydum ama inanmıyorum. En azından bu kadar hata yok:)) Hatayı biz yapıyoruz. Mesela keserken ön ortayı tam ortaya denk getiremiyoruz, boy çizisi kayabiliyor, dikiş payını farklı farklı alabiliyoruz. En kötüsü kalıpları kaydırıp 2 farklı bedeni çıkarabiliyoruz. Bence bunları bi kontrol etmelisin. Keşke yakın olsak bi bakardım. Birlikte yapardık. Ama bozulan şeyi düzeltmek benim 3-5 dikişlik enerjimi aldığından tercih etmiyorum. Çok zorlayacaksa iyi dikiş bilen bir terziden yardım almalısın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Burda kalıplarında bende eminim hata yoktur, hata benden kaynaklanıyor sanırım :) büyük ihtimal bende bir terziye götüreceğim ceketi :)

      Sil
    2. hata olmaz olurmu vardır varda :)

      ama bu ceket yakasında yok sanırım ,verdin mi terziye bilmiyorum ama ...çıtlarında ignele yakanı ,aradaki potlar olacak yuvarlak gelen yerlere dikiş payına gelmeden !!!! çıt at düzelecektir teyelle ve dik .ya yaka oturmaz ki pot olmasa oturuyorsa o zaman hata ara ...

      Sil
  3. başka bir kumaştan, suni deri falan olabilir mesela, yeni bir yaka kesip ekle bence. yazık olmasın emeğine. eğer etrafında bilen biri varsa birlikte yapabilirsiniz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Malesef etrafımda dikiş bilen biri yok :/ en iyisi terziye götürmek sanırım :)

      Sil
  4. Yanıtlar
    1. Öncelikle yorum ve yardımınız için çok teşekkür ederim :) malesef yaka ayağım yok,böyle bir ayağın varlığından da haber değildim açıkçası :):) bu post için ceketi fotoğraflarken farkettim aslında, iğnelemeyi uyduruk yaptım galiba, teyellerken de sorun oluştu :) üşengeçliğim geçsin de halletmeye çalışacağım :)

      Sil
  5. Iyi gunler eger iyi kumasla dikiyorsaniz once amerikan bezinden dikin ve hatalari eksik gedikne varsa onun ustunde gorun sonra onu kalip olarak kullanin. Ikincisi youtube da okuldan br bayan ceket dikisini gosteriyor. Onu izlemenizi tavsiye ederim youtube benim gibi hic dikis bilmeyenler icin harika okul oldu bir suru teknik ogrendim. Yakayi yapmak cok zor kucuk mesafede dort farkli yerden dikis cakisiyor. Bazi yerler de yakaya centik yani makasla kucuk kesmek gerekiyor ki dikisiniz buzulup goruntuyu bozmasin. Su an sizin icin aradim fakat bulamadim. College da moda dersleri veren bir bayanin uzun bir videosuydu. Sewing lapel basligi altindaki videolarada bakabilirsiniz.. Cunku bunlarin hepsinin teknigi var ve biz bilemedigimiz icin hata yapmamiz dogal... Teknikleriyle calismakta yarar var.. Birde amazondan kitap almanizi oneriirim... Iyi ki bir ceket resmikoydum bak kirk tane sey onerdiler gibi oldu ama nacizane onerilerim oldu..:)) Saglicakla kalin..
    OZlem

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim vakit ayırıp güzel yorumlar yaptığınız için :) önerilerinizi iyi bir yere kaydettim :) sevgiler :)

      Sil
    2. Rica ederim.. Bende ogreniyorum bir iki senedir dikisle yatip kalkiyorum.. Super terapi oluyor insana.. Tek bir kotu tarafi var ucuza yapmaya baslayinca disaridaki hicbir seyi begenmez oluyorsunuz..:)) KOlay gelsin

      Sil
    3. Kesinlikle haklısınız, gördüğüm beğendiğim bir çok şeye "ben bunu dikerim yeeaa" yorumu yapıp geri bırakıyorum :)

      Sil
  6. http://www.youtube.com/watch?v=5jAySD4nzBY&feature=related
    Iste bu bahsettigim videoydu.. Tavsiye ederim...

    OZlem

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

İsimsiz, eleştiriyi aşan,hakaret içerikli yorumları yayınlamıyorum.
Teşekkürler.

Popüler Yayınlar